İnternet arızaları, internet hizmeti sunucusu, modem veya router gibi internet bağlantınızı etkileyen donanım bileşenlerinde meydana gelen sorunlar veya internet servis sağlayıcınız Telkotürk’ün ağındaki genel bir sorundan kaynaklanabilir.
İnternet arızaları şu belirtilerle kendini gösterebilir:
- Bağlantı kesintisi: İnternet bağlantısının tamamen kesilmesi.
- Yavaş internet: İnternet bağlantısının normalden daha yavaş çalışması.
- Kesik kesik bağlantı: İnternet bağlantısının kesik kesik çalışması ve web sayfalarının tam olarak yüklenememesi.
- Bağlantı kopması: İnternet bağlantısının düzenli aralıklarla kesilmesi ve yeniden bağlanması.
İnternet arızaları genellikle internet servis sağlayıcınızın teknik desteği tarafından çözülebilir. İlk olarak, modem ve router’ınızın bağlantılarını kontrol edebilirsiniz. Eğer bir problem gözükmezse, internet servis sağlayıcınızın teknik desteği ile iletişime geçmeniz gerekebilir.
İnternet bağlantı hatasına ne sebep olur?
Fiziksel Bağlantı Sorunlarını Kontrol Edin
Bazen internet bağlantısı, gevşek veya takılı olmayan bir ağ kablosu, modem veya yönlendirici gibi basit şeyler nedeniyle başarısız olabilir. Bir kablosuz ağ üzerindeyseniz, bilgisayarınızın kablosuz ağ arabirim kartı kapalı olabilir.
İnternete Bağlanamıyor musunuz? İşte Sorun Gidermenin Yolları
- Fiziksel Bağlantı Sorunlarını Kontrol Edin
Bazen internet bağlantısı, gevşek veya takılı olmayan bir ağ kablosu, modem veya yönlendirici gibi basit şeyler nedeniyle başarısız olabilir. Bir kablosuz ağ üzerindeyseniz, bilgisayarınızın kablosuz ağ arabirim kartı kapalı olabilir. Öncelikle, Ayarlar > Ağ ve İnternet > Wi-Fi’ye tıklayarak Wi-Fi ayarlarınızı kontrol edin ve ardından Wi-Fi’yi “Açık” konuma getirin. Telefonunuzdan veya tabletinizden gezinirken, Wi-Fi’yi açıp kapatan ayarları kontrol edin ve açık olduğundan emin olun.
Kablolu bağlantılar için yönlendiricinize bağlanan Ethernet kablolarını kontrol edin. Herhangi bir kablonun suçlu olduğundan şüpheleniyorsanız, yenisiyle değiştirmeyi veya bağlantı noktalarını değiştirmeyi deneyin.
- Yönlendiriciyi Yeniden Başlatın
Yönlendiricinin yeniden başlatılması bazen internet bağlantı sorunlarının çözülmesine yardımcı olabilir. Yönlendiriciniz bir süredir kapalıysa, hızlı bir yeniden başlatma, onu tekrar çalışır duruma getirebilir.
Bir yönlendiricinin veya modemin donanım ve yazılım bileşenleri, çeşitli nedenlerle zaman zaman sorunlara neden olabilir. Aynı şekilde, çalışan işlemleri yenilemek ve önbelleği temizlemek için bilgisayarınızın ara sıra yeniden başlatılması gerekir.
Yönlendiricinizi yeniden başlatmak harikalar yaratabilir, ancak bağlantı sorunlarını çözmek için bunu her gün veya haftada birkaç kez yapmak zorunda kaldığınız bir noktaya gelirse, yeni bir modeme veya yönlendiriciye ihtiyacınız olabilir. Böyle bir durumda, bizi aramanız gerekebilir; 0850 330 30 33.
- Yazılım Sorunlarını Değerlendirin
Katı güvenlik duvarı kuralları veya güvenlik politikaları, bağlantı sorunlarınızın kaynağı olabilir. Birçok yeni nesil antivirüs çözümü, aslında kötü amaçlı trafiği filtrelemek ve engellemek için bir yazılım güvenlik duvarı görevi gören ağ izinsiz giriş korumasını içerir.
Aynı bilgisayara Windows Güvenlik Duvarı ve özel, üçüncü taraf güvenlik duvarı gibi iki yazılım güvenlik duvarı yüklediğinizde, ikisi arasındaki çekişme trafiği yanlışlıkla engelleyebilir. Yakın zamanda bilgisayarınıza bir güvenlik duvarı yüklediyseniz veya yükselttiyseniz, bağlantı sorununun nedeninin bu olup olmadığını belirlemek için geçici olarak devre dışı bırakmayı düşünün.
- Kablosuz Sinyal Aralığının Dışında Olup Olmadığınızı Kontrol Edin
Bir Wi-Fi ağındaysanız, bağlantı performansının kablosuz erişim noktanız ile cihazınız arasındaki mesafeye bağlı olduğunu bilmelisiniz. Wi-Fi yönlendiricisinden veya bir kablosuz erişim noktasından ne kadar uzaklaşırsanız, internet bağlantısı o kadar ağırlaşacak ve daha fazla sapma, tamamen kesintiye neden olacaktır. Bulunduğunuz yerdeki sinyal paraziti, Wi-Fi bağlantısının etkili menzilini de sınırlayabilir.
- Hizmetin Engellenip Engellenmediğini Kontrol Edin
Bazen, İnternet Servis Sağlayıcıları (İSS’ler), ödeme yapılmaması veya sağlayıcının Hizmet Şartlarının ihlali nedeniyle hesabınıza erişimi engellemeye karar verebilir. Bu durumun böyle olmadığından emin olmalısınız.
Diğer zamanlarda, bant genişliği sınırlarını aştığınızda, yasa dışı veya uygunsuz içerik indirdiğinizde veya istenmeyen e-postalar gönderdiğinizde İSS’niz hesabınızı engelleyebilir. Çoğu internet sağlayıcısı, bir web sayfasını ziyaret etmeye çalışırken hesabınız askıya alınmışsa sizi varsayılan olarak bilgilendirir, hesabınızın askıya alındığından şüpheleniyorsanız hemen İSS’nizle iletişime geçmeniz her zaman iyi bir uygulamadır.
- Windows Ağ Tanılama’yı açın ve DNS ayarlarınızı kontrol edin
Windows, kullanıcıların internet bağlantısı sorunlarını gidermelerini sağlayan Windows Ağ Tanılama olarak bilinen bir araca sahiptir. Basitçe Windows Ayarları > Ağ ve İnternet > Durum’a gidin. Ardından, Ağ Ayarları altında görüntüleyin ve Ağ Sorun Giderici’ye tıklayın.
Ardından, Windows Ağ Tanılama aracı, internet bağlantı sorunlarınıza neyin neden olduğunu belirlemek için birkaç test çalıştıracaktır. Herhangi bir sorun bulunursa, Windows size bağlantınızı geri yüklemek için yapabileceğiniz olası eylemlerin bir listesini verir.
- Bilgisayarı Yeniden Başlatın
Bağdaştırıcıyı kontrol eden işletim sistemi yazılımında sıklıkla hatalar meydana gelebilir.
Bu nedenle, bilgisayarınızı yeniden başlatmak her zaman iyi bir fikirdir, böylece önbelleği temizleyebilir ve ayarların eski yapılandırmalara uymamasını sağlayabilirsiniz.
- İnternet Servis Sağlayıcınızla İletişime Geçin
Sonuç olarak, her şeyi denediyseniz ve internet bağlantınız hala geri yüklenemiyorsa, sorununuzu gidermek için izi arayın: 08503303033 IVR üzerinden aboneliğinizi tanıtarak arıza kaydı bırakabilirsiniz.
Gigabit İnternet Kampanyaları

Çift Bantlı WiFi nedir?
Çift Bantlı WiFi nedir?
2.4GHz – 5GHz neden önemli?
Çift bant WiFi, her iki kablosuz radyo bandını (2,4 GHz ve 5 GHz) kullanan ağ cihazlarına eş zamanlı WiFi sağlar.
Günümüzde daha fazla WiFi cihazı çift bant yeteneğine sahipken, birçok eski cihaz yalnızca tek bant yeteneğine sahiptir ve yalnızca 2,4 GHz ağlara bağlanabilir.
WiFi cihazınız aynı anda yalnızca bir WiFi ağına bağlanabildiğinden, hangi bandı seçmeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Tablo, durumunuza bağlı olarak hangi bandın daha iyi olabileceğine karar vermenize yardımcı olacak genel rehberlik sağlar…
Premium, Güvenli, Hızlı
Telkotürk Erişim Hizmetleri